Litouwer verdacht van 17 woninginbraken

dinsdag 14 oktober 2014

Leeuwarden - De politie heeft het onderzoek naar een 28-jarige inbreker uit Litouwen afgerond. De man wordt verdacht van 17 woninginbraken, drie autodiefstallen en zes keer tanken zonder te betalen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het woninginbrakenteam van de politie inFrysln.

Rijden in gestolen auto?s

In de afgelopen zomerperiode werd de Litouwer drie keeraangehouden, omdat hij in gestolen auto?s reed. Deze auto?s bleken na onderzoekbuit te zijn gemaakt bij woninginbraken in Amersfoort, Bedum en Feanwlden. Metde gestolen voertuigen werd zes keer getankt zonder daarvoor te betalen, ditgebeurde onder andere in Beilen, Rutten, Staphorst en Ter Aard.

Onderzoek woninginbrakenteam

Na zijn laatste aanhouding op vrijdag 15 augustus werd devoorlopige hechtenis van de verdachte door de raadkamer van de rechtbank inLeeuwarden met 90 dagen verlengd. Dit gaf het woninginbrakenteam voldoendemogelijkheid om gedegen onderzoek te doen naar de 28-jarige man. Door onderandere getuigenverklaringen en sporenonderzoek kon de Litouwer als verdachteworden aangemerkt voor 17 woninginbraken in Kollum, Amersfoort, Dokkum, Winsum,Bedum, Venhuizen, Enschede, Roodeschool en Feanwlden. Bij drie van dezeinbraken werd een autosleutel gestolen. Daarmee stal de 28-jarige man debetreffende auto van de oprit van de woning.

Onderzoek afgerond

Het onderzoek is inmiddels afgerond en tegen de verdachte isproces-verbaal opgemaakt. De 28-jarige zit nog vast. Hij mag zich binnenkortvoor de rechter verantwoorden.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Mantgum | 112 alarmeringen Mantgum | Goedkoop Tanken in Mantgum | Supermarkten in Mantgum | Weerbericht Mantgum