Aangehouden voor bezit vuurwapen

vrijdag 4 september 2015

Scharnegoutum - De politie heeft donderdagmiddag een 46-jarige inwoner van Scharnegoutum aangehouden. Tijdens de huiszoeking van zijn woning en een tweetal loodsen werd een dubbelloops geweer met munitie gevonden.

Verder werd een aantal zaken in verband met overtredingen van de Flora en Faunawet in beslag genomen waaronder een vogelvangkooi, een klem bedoeld voor het vangen van marterachtigen en een pootklem. Daarnaast vonden de agenten de huid van een steenmarter. De politie ondernam actie in het kader van de Toezichtkring Natuurhandhaving Zuidwest-Fryslân na een anonieme tip. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en werd daar verhoord.

Onder de titel "Toezichtkring Natuurhandhaving" werkt een aantal partijen binnen de provincie intensief samen op het gebied van groene handhaving in Fryslân. Het gaat om de provincie Fryslân, de politie Eenheid Noord Nederland, Sportvisserij Fryslân, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Natuurmonumenten, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (Fumo). Hierdoor worden controles, zowel op land als op het water, precies op de momenten en plekken uitgevoerd waar dit het hardste nodig is. Op deze manier worden zaken als vis- en wildstroperij, illegale bomenkap en afvaldumpingen stevig aangepakt.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Mantgum | 112 alarmeringen Mantgum | Goedkoop Tanken in Mantgum | Supermarkten in Mantgum | Weerbericht Mantgum